Jeugd

HCLB heeft verschillende jeugdteams van verschillende leeftijdsklassen. Kinderen tot en met twaalf jaar spelen handbal op een andere wijze dan het volwassen handbal. Het spel groeit stap voor stap mee met de kinderen. Spelenderwijs wordt het spelen van handbal opgebouwd. Zo wordt het niet te moeilijk voor de kleintjes en blijven ze plezier in het spel houden.

In de wintermaanden (okt – apr) wordt er getraind en competitie gespeeld binnen in de sporthal De Trits

In de herfstmaanden (aug-sept) en lentemaanden (mei-jun) wordt er getraind en competitie gespeeld buiten op het verharde veld op het sportpark Ter Eem (bij kantine TOV)

Sinds een paar jaar kan er in de lentemaanden (mei-jun) ook beach handbal gespeeld worden. De training is dan nog steeds op het verharde veld op het sportpark Ter Eem maar af en toe ook in Laren waar een beach handbal veld ligt. In plaats van elke zondag een wedstrijd wordt er 1 keer in de maand een toernooi gespeeld van een ochtend of een middag.

Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende teams en hun trainingstijden

Wil je meer weten over onze jeugd teams of een keertje meetrainen? Kom dan eens langs bij een van onze trainingen of neem dan contact op met Greet Schouten: hclb.baarn@gmail.com

F – jeugd (7-8 jaar)

Bij de F-jeugd speel je nog niet elke week een wedstrijd maar in kleine toernooitjes van een ochtend of middag in het weekend. Zo’n toernooi wordt gehouden op een klein veld, met een klein doel en een zachte bal, maat 0. Op een toernooi speel je altijd een paar wedstrijden en mag je laten zien wat je nog meer kunt op het spellencircuit.  De spellen en oefeningen maken het toernooi extra leuk en zorgen ervoor dat je een goede handballer wordt. Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker kunt spelen met kinderen van jouw leeftijd. De scheidrechters hebben meer een spelleiding taak en geven de kinderen aanwijzingen.

Het F-jeugd team van HCLB is een gemengd team: jongens en meisjes spelen samen in 1 team

Spelregels

Spelregels voor de F-jeugd kun je hier vinden

Trainingstijden

Trainingstijden voor de F-jeugd zijn

Donderdag:    16:00 – 17:00    Locatie: Sportpark Ter Eem

 

E – jeugd (9-10 jaar)

De E-jeugd speelt in het weekend een wedstrijd (niet elk weekend) op een groot veld. Het doel wordt nog wel iets kleiner gemaakt met de doelverkleiner. De bal is nu hard, maat 0. Bij de E-jeugd leer je vooral hoe je vrij kunt lopen en hoe je de bal kunt veroveren. Je speelt met je hele team op je eigen helft, 1 op 1. Dat betekent dat je allemaal een tegenstander uitzoekt om de bal van te veroveren. Om dit te kunnen doen moet je natuurlijk wel in de buurt van een aanvaller staan en ook de bal zien. Dat wordt hard werken! De scheidsrechters hebben nog steeds meer een spelleiding taak en geven de kinderen aanwijzingen.

Het E-jeugd team van HCLB is op dit moment een gemengd team: jongens en meisjes spelen samen in 1 team

Spelregels

Spelregels voor de E-jeugd kun je hier vinden

Trainingstijden

Trainingstijden voor de E-jeugd zijn

Maandag:    16:00 – 17:00    Locatie: Sportpark Ter Eem

Donderdag: 17:00 – 18:00    Locatie: Sportpark Ter Eem

D – jeugd (11-12 jaar)

De D-jeugd speelt In het weekend een wedstrijd (niet elk weekend) op een groot veld. De bal is iets groter dan bij de F- en E-jeugd, namelijk maat 1 (hard) . Bij de D-jeugd mag je over het hele veld de bal proberen te veroveren. De verdediging is altijd gericht op het veroveren van de bal. Op de cirkel staan met je armen omhoog mag niet. De scheidrechters geven nog steeds af en toe aanwijzingen maar fluiten nu ook wat strenger op overtredingen van de handbalregels.

Het D-jeugd team van HCLB is op dit moment een gemengd team: jongens en meisjes spelen samen in 1 team

Spelregels

Spelregels voor de D-jeugd kun je hier vinden

Trainingstijden

Trainingstijden voor de D-jeugd zijn

Maandag:    17:00 – 18:15   Locatie: Sportpark Ter Eem

Donderdag: 17:30 – 18:30   Locatie: Sportpark Ter Eem

C – jeugd (13-14 jaar)

De C-jeugd speelt handbal volgens de ‘normale’ handbal spelregels. Er wordt in het weekend een wedstrijd gespeeld, meestal op zondag. Een gemengd team is voor de C-jeugd nog toegestaan.

Het C-jeugd team van HCLB is op dit moment een gemengd team: jongens en meisjes spelen samen in 1 team

Spelregels

Spelregels voor de C-jeugd kun je hier vinden

Trainingstijden

Trainingstijden voor de C-jeugd zijn

Maandag:    17:00 – 18:15   Locatie: Sportpark Ter Eem

Donderdag: 18:00 – 19:00   Locatie: Sportpark Ter Eem

B – jeugd (15-16 jaar)

De B-jeugd speelt handbal volgens de ‘normale’ handbal spelregels. Er wordt in het weekend een wedstrijd gespeeld, meestal op zondag. Een gemengd team is in deze categorie niet meer toegestaan.

Het B-jeugd team van HCLB is een dames team. 

Spelregels

Spelregels voor de B-jeugd kun je hier vinden

Trainingstijden

Trainingstijden voor de B-jeugd zijn

Maandag:    18:45 – 20:00   Locatie: Sportpark Ter Eem

Donderdag: 18:30 – 19:45   Locatie: Sportpark Ter Eem